Vážení hosté, milí přátelé,

10.04.2012 16:53

 

i letos jsme se rozhodli pro pořádání již tradičního setkání fanoušků špionážní tématiky, SpyConu. Proto bychom vás všechny, kteří sdílíte zajem o dané téma, rádi pozvali na letošní ročník, který se uskuteční v rámci Festivalu fantazie v Chotěboři ve dnech 2. - 3. 7. 2012.

Mnozí z vás již na jednom z našich setkání byli a proto ví, že je čeká rozmanitý program plný přednášek, besed a soutěží. V letošním roce bychom se ale s vaším svolením rádi vrátili ke kořenům. Nehodláme ze SpyConu dělat One Man Show, ale více se zaměřit na faktický obsah přednášek. Po loňském ročníku se naše řady totiž rozšířily o několik velmi nadaných a také v této oblasti vzdělaných přednášejících, kteří i letos doufají ve vaši účast.

Samozřejmostí zůstane téma války s terorismem nebo tajné služby napříč historií. Jako jistý způsob rozšíření se podíváme na tajné služby poněkud exotičtějšího rázu, jako je např. Japonsko.

Nicméně pokud jste právě uronili slzu nad absencí našeho zábavného programu, věřte, že ani zde vás neochudíme. Jako vždy narazíme na perly kinematografie, o kterých se jen málo ví. Podíváme se opět na špionáž z ženského pohledu. A samozřejmě nebude chybět ani vodní bitva, neodmyslitelná část naší linie.

Letos také, jak doufáme, nebude nic v kalendáři kolidovat našemu vzácnému hostovi a po několika letech dorazí, aby se s vámi podělil o své bohaté zkušenosti. Ale abychom vám toho neřekli příliš, jeho jméno si zatím necháme pro sebe.

A pokud není tato tématika vaším šálkem kávy, věřte, že Festival fantazie, který se koná od 29. 6. do 10. 7. 2012, vám toho může nabídnout mnohem, mnohem víc. Jak už název napovídá, jedná se hlavně o tématiku sci-fi a fantasy, např. Star Wars nebo Star Trek. Součástí festivalu je i SeriesCon nebo MoveCon, na kterém si protáhnete tělo a vyzkoušíte jeden z mnoha tanečních stylů. Letos také proběhne soutěž o nejlepší kostým. Ale hlavně tu budete mít obrovský prostor vyřádit se jak v elektronické formě (Playstation, Xbox), tak vyzkoušet některé z novinek mezi deskovými hrami, a nesmíme zapomenout ani na party, které se konají téměř každý večer.

Pokud jsme vás přesvědčili, budeme se na vás těšit. A pokud ne, tak na tom do července ještě zapracujeme.

 

Váš orgtým SpyConu